Τροπολογία υπ. Αθλητισμού που άρει αδικία για Έλληνες αθλητές - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
8
Αύγουστος
Back

Τροπολογία υπ. Αθλητισμού που άρει αδικία για Έλληνες αθλητές

Ρύθμιση που αποκαθιστά την αδικία κατά Ελλήνων αθλητών με παγκόσμιες διακρίσεις προώθησε το υπουργείο Αθλητισμού στην Βουλή ξεκαθαρίζοντας ότι αθλητές με κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμιες διοργανώσεις κλειστού στίβου ή κολύμβησης σε πισίνες 25 μέτρων δεν εξαιρούνται από την παροχή πριμ.

Η διάταξη μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ καθώς η εμπλοκή προκλήθηκε το 2016.

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε θίξει με επιστολές και στα social media η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη αποκαλύπτοντας ότι της ζητήθηκε η επιστροφή των πριμ από τις επιτυχίες της το 2016 και 2017.

Σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις, σκοπός της ρύθμισης είναι η αποφυγή ερμηνευτικών προσεγγίσεων που οδηγούν σε αποκλεισμό από την παροχή οικονομικών επιβραβεύσεων και κατ επέκταση σε άνιση και άδικη μεταχείριση αθλητών με κορυφαίες αθλητικές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις κλειστού στίβου και σε διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες που διεξάγονται σε πισίνες 25 μέτρων.

Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ απο την 1.1.2016 ώστε να αποκατασταθούν ανακύψασες αδικίες και να συνεχιστεί επι του συγκεκριμένου θέματος η πρακτική που ακολουθείτο από τη διοίκηση εως και το έτος 2015.

Επιπροσθέτως με την ίδια τροπολογία παρατείνεται εκ νεου και εως την 31η. 3.2021 η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!