Τρόικα: Βλέπει Στουρνάρα σήμερα, Μητσοτάκη αύριο για διαθεσιμότητα-απολύσεις

Συνάντηση έχουν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ένα ραντεβού που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή αλλά πήρε αναβολή.

Ο Γ. Στουρνάρας εμφανίζεται αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα όπως προκύπτει και από δήλωσή του στην «Ημερησία» του Σαββατοκύριακου, χάρη στη πορεία των μακροοικονομικών στόχων αλλά και των εσόδων, καθώς επίσης και στις παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

Τη Δευτέρα, οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν νέα συνάντηση και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη όπου και θα μπει υπό εξέταση το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή οι δύο πλευρές, επισημάνθηκε στην τρόικα ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα συνεχιστεί αλλά κρίνεται απαραίτητη μια παράταση και για μετά τον Δεκέμβριο προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Στη νέα συνάντηση θα τεθεί και το θέμα της προσμέτρησης των 4.000 υπαλλήλων του δημοσίου που θα απολυθούν το 2013, των εργαζομένων που θα απολυθούν από τα αμυντικά συστήματα και την ΕΛΒΟ (800-1.000), μετά από την αναδιάρθρωσή τους εφόσον και εάν δοθεί και το «πράσινο φως» από τη κυβέρνηση.

Επιπλέον, θα τεθεί υπό συζήτηση και η υπόθεση των συμβασιούχων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!