Τρόικα προς Γ. Βρούτση: Μειώστε (ξανά) μισθούς και συντάξεις

Μια δύσκολη συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τους εκπροσώπους των πιστωτών. Στο τραπέζι βρίσκεται το αίτημα της Τρόικας για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, εφάπαξ και κοινωνικών επιδομάτων. Η εκτίμηση της Τρόικας είναι για δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ ευρώ για τη διετία 2013-4, το οποίο οφείλεται κυρίως στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και στα ελλείμματα του ΕΟΠΠΥ. Αναμένεται ότι θα συζητήσουν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το πώς μπορεί να καλυφθεί η τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων και με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για την τρύπα του ΕΟΠΠΥ.
Δραματική είναι η κατάσταση στον ΟΑΕΕ, το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, με τις ανείσπρακτες εισφορές να ανέρχονται περίπου στα 6 δισ ευρώ. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει νέα περικοπή στις συντάξεις, αλλά είναι προφανές ότι η Τρόικα θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα τεθεί θέμα περαιτέρω περικοπών στα εφάπαξ. Και αυτά ενώ η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!