Τρόικα-πολιτικοί αρχηγοί: Συμφωνία για απολύσεις σε Δημόσιο-ΟΤΑ

Σε συμφωνία απόλυσης χιλιάδων δημόσιων από το στενό δημόσιο έχουν καταλήξει η κυβέρνηση, οι πολιτικοί αρχηγοί και η τρόικα, τόσο μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων οργανισμών που κλείνουν (το προσωπικό, κυρίως ΔΕ και ΥΕ, θα χαρακτηριστεί ως πλεονάζον και θα πάρει το δρόμο για την «πόρτα» εξόδου από το Δημόσιο) όσο και μέσω της αξιολόγησης (αλά γαλλικά και ΟΔΕέχει ήδη ξεκινήσει) των υπαλλήλων, αλλά και ενός -σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr–  είδους εφεδρείας, τα ακριβή χαρακτηριστικά της οποίας δεν έχουν έχουν προσδιοριστεί, αφορά όμως αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μείωση αφορά σε 15.000 υπαλλήλους (τόσοι είναι από το «υπόλοιπο» της εφεδρείας, που σύμφωνα με το Δημήτρη Ρέππα έχει κλείσει τον κύκλο της). Δεν πρέπει να λησμονείται, εξάλλου, και η «ιδιότυπη εφεδρεία» που είχε προαναγγείλλει από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος – σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι χαρακτηρίζονται πλεονάζον προσωπικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για το εργασιακό τους μέλλον.

Για τους ΟΤΑ, όπως έχει ήδη γράψει η aftodioikisi.gr, οι περικοπές προσωπικού περιλαμβάνουν και δραστική μείωση των συμβασιούχων αλλά και μείωση κατά 300+100 εκατ. ευρώ στις δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (κλικ εδώ για τις αντιδράσεις δημάρχων και περιφερειαρχών). Αποτέλεσμα; Οι απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού, αφού οι δήμοι με τις νέες περικοπές δε θα μπορέσουν να αντέξουν το μισθολογικό κόστος, αλλά και το πέρασμα στα χέρια των ιδιωτών τομέων ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως, για παράδειγμα, η καθαριότητα -η οποία κοστίζει στο κράτος περίπου 1 εκατ. ευρώ το χρόνο-, ή οι πολεοδομίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!