Τρόικα: Έβαλε πάγο στα αιτήματα Μητσοτάκη

«Στο περίμενε» άφησαν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα τρία αιτήματα που τους έθεσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάρκειας μίας ώρας και είκοσι λεπτών συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί οι δύο πλευρές.

Παρότι σε γενικές γραμμές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι σχετικά με την πρόοδο της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου (όχι όμως και του Δεκεμβρίου),  οι εκπρόσωποι των δανειστών  μας (Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς) δεν έδωσαν απαντήσεις στα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη, ενώ δεν δεσμεύθηκαν ότι οι απαντήσεις αυτές θα δοθούν στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι.

Τι ζήτησε ο υπουργός

Όπως είχε γράψει η aftοdioikisi.gr, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε:

–          Παράταση δύο – τριών μηνών στη διαθεσιμότητα των 12.500 του Δεκεμβρίου με το επιχείρημα «να γίνει σωστότερη προετοιμασία» αλλά, στην ουσία, παραδεχόμενος ότι δεν προλαβαίνει, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε εκνευρισμό σε ορισμένους από τους εκπροσώπους της τρόικας.

–          Να συμπεριληφθούν  στις 15.000 απολύσεις  οι περίπου 5 έως 6.000 συμβασιούχοι που παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις αλλά πρόκειται να δουν την έξοδο έως το τέλος Δεκεμβρίου

–          Να συμπεριληφθούν στις 15.000 και όσοι θα απολυθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ).

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα τρία αιτήματα έχουν τεθεί ατύπως από την ελληνική πλευρά εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες ωστόσο φαίνεται ότι οι δανειστές μας δεν είναι ακόμη έτοιμοι να απαντήσουν.

Παρ’ όλα τα προαναφερόμενα. πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας αφενός κατά νου τη διαπραγμάτευση του Ιουλίου και αφετέρου επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!