Τρόικα προς Μητσοτάκη: Συνεχίστε τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις μέχρι το 2015

Ο προϋπολογισμός του 2014 θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή χωρίς συμφωνία με την Τρόικα που φεύγει για να επιστρέψει στις αρχές Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ θα γίνονται τηλεδιασκέψεις για να γεφυρωθεί το χάσμα σε μια σειρά θεμάτων, όπως οι πλειστηριασμοί και η αναδιάρθρωση των ΕΑΣΕΛΒΟΛΑΡΚΟ. Το μόνο σημείο στο οποίο υπήρξε πλήρης σύγκλιση απόψεων κατά τη χθεσινή τελευταία μέρα των συνομιλιών αυτού του κύκλου ήταν η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις. Και εκεί, όμως, υπάρχει μια γκρίζα περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα έβαλε στο τραπέζι απαίτηση για για τρίτο κύμα κινητικότητας και απολύσεων το 2015. Η ελληνική πλευρά το απέρριψε κατηγορηματικά, αλλά είναι προφανές ότι η πίεση θα συνεχιστεί. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επιβεβαιώνουν την νέα αξίωση της τριμερούς και υπενθυμίζουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εκτός συζήτησης.

Το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, με βάση τα μέχρι στιγμής συμφωνηθέντα, τελειώνει το 2013 και οι απολύσεις το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr αναφέρεται σε «μνημόνιο απολύσεων μέχρι το 2017«.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!