Τρίτη τηλεδιάσκεψη Υπουργών ενόψει της διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση

Την τρίτη τηλεδιάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο πραγματοποίησαν σήμερα τα 5 ευρωπαϊκά κράτη-μέλη «πρώτης γραμμής» – Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα. Η εκκίνηση της πρωτοβουλίας των «5» έγινε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, 21 Μαΐου, μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

Στην ομάδα αυτή, πέραν του κ. Κουμουτσάκου, συμμετέχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Νουρής, της Ιταλίας, κα Luciana Lamorgese, της Ισπανίας, κ. Fernando Grande-Marlaska Gómez και της Μάλτας, κ. Byron Camilleri.

Στη σημερινή, ιδιαίτερης σημασίας τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε 2 ημέρες πριν το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οριστικοποιήθηκαν οι κοινές κατευθυντήριες θέσεις των «5» ενόψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συμφωνήθηκε ότι οι κοινές αυτές θέσεις θα παρουσιαστούν από τους «5» στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!