Τούρκοι: Διπλή παρενόχληση στο Σινούκ που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν πάνω από το Αιγαίο παρενοχλώντας αυτή τη φορά το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αρχηγό του ΓΕΣ και 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ.

Αρχικά, κατά τη μετάβαση του ελικόπτερου από τη Ρόδο και στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ το κάλεσαν διά ασυρμάτου να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR.

Επιπροσθέτως, οι Τούρκοι ανέβασαν την ένταση της προκλητικότητας τους, αφού κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρω προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταυτόχρονα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο.

Στη συνέχεια, στη συνομιλία δια ασυρμάτου η οποία ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου.

Οι Τούρκοι πιλότοι πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών. Άμεσα στην περιοχή έφτασαν ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε σκληρή αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, F16, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΣΙΝΟΥΚ