Τόσκας για Εξάρχεια: Άλλο η εγκληματικότητα, άλλο η διακίνηση ιδεών

Σημαντικά χαρακτηρίζει τα ευρήματα από την υπόθεση Ρούπα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός θεωρεί μεγάλο κίνδυνο για την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα, εκφράζει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και υπογραμμίζει:

«Η δημοκρατία, ως γνωστόν, ισορροπεί ανάμεσα στους κινδύνους και την επιβολή ποινών με βάση την αναλογικότητα και όχι με βάση την αυστηρότητα που θα αγγίζει τις υπερβολές».

Αναφορικά με τα Εξάρχεια, διαχωρίζει την εγκληματικότητα από την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και απαντά στην πρόσφατη κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας για όσα ο τελευταίος είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν μέλος προηγούμενων κυβερνήσεων. Γιατί όσα λέει δεν τα εισηγήθηκε και δεν τα εφάρμοσαν τότε;».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό σημειώνει ότι είναι αρκετά περίπλοκο και δεν θα τελειώσει σύντομα, καθώς διαφοροποιείται καθημερινά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!