τον-λοχία-που-βρήκε-και-παρέδωσε-3-χιλιά-175774
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 20.03.2015 | 14:14

Τον λοχία που βρήκε και παρέδωσε 3 χιλιάδες ευρώ, βράβευσε ο Πάνος Καμένος

Τον ΕΠΟΠ λοχία Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος πριν από οκτώ ημέρες βρήκε 3.000 ευρώ έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη και τα παρέδωσε στην αστυνομία, επιβράβευσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο λοχίας βραβεύτηκε όχι μόνο γιατί επέστρεψε τα χρήματα στον κάτοχό τους, έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, αλλά και γιατί αρνήθηκε να λάβει τα προβλεπόμενα εύρετρα.Επιδίδοντας τον θυρεό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να σας συγχαρώ δημόσια που δείξατε το ήθος του Έλληνα Υπαξιωματικού, του Έλληνα Στρατιώτη. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς».

Γνωρίζοντας, όπως είπε, ότι η οικονομική κατάσταση τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του είναι δύσκολη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τού ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να μετατεθεί άμεσα στον τόπο κατοικίας του.

Ο λοχίας, αναφέρει το iefimerida υπηρετεί σε νησί, και στην Ξάνθη, τόπο κατοικίας της οικογενείας του, βρισκόταν την ημέρα εκείνη με άδεια. Ο 29χρονος είναι παντρεμένος, με παιδί τριών χρονών.Ο ίδιος αρκέστηκε να πει: «Είναι τιμή μου που σας έκανα υπερήφανους».Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης.

Πηγή:iefimerida.gr