Τόμσεν: Αδικία σε βάρος του ιδιωτικού τομέα η προστασία του δημοσίου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
2
Ιούλιος
Back

Τόμσεν: Αδικία σε βάρος του ιδιωτικού τομέα η προστασία του δημοσίου

«Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι ακόμα ταμπού, δεν έχουν γίνει απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων οι θέσεις των οποίων έχουν καταργηθεί ή για κάποιο λόγο δεν αποδίδουν ή έχουν υποπέσει σε αδικήματα»:  Αυτό τόνισε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν. Και πρόσθεσε με νόημα:  «Σε αυτή την δραματική αναδιάρθρωση της οικονομίας που έχει προκαλέσει κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, ο δημόσιος τομέας προστατεύεται. Άλλη μια πηγή του αισθήματος αδικίας που επικρατεί».

Ο κ. Τόμσεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους εφοριακούς, πολλοί από τους οποίους, όπως είπε,  έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους με κομματικά κριτήρια, ενώ τόνισε ότι με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ικανοποιείται ο μακροπρόθεσμος στόχος των αποχωρήσεων, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το δημόσιο χρειάζεται και νέους και καλά εκπαιδευμένους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: Ανάγκη για αλλαγή συμπεριφορών και ηθικών στάσεων

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

Διαθεσιμότητα: Στον «προθάλαμο» 13.000 υπάλληλοι 700 φορέων

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!