Το "τέρας" της γραφειοκρατίας στο επίκεντρο της σύσκεψης Καραμανλή-Παυλόπουλου-Αλογοσκούφη - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Το “τέρας” της γραφειοκρατίας στο επίκεντρο της σύσκεψης Καραμανλή-Παυλόπουλου-Αλογοσκούφη

Η μείωση της γραφειοκρατίας ενόψει και της διοικητικής Μεταρρύθμισης της χώρας ήταν το βασικό θέμα της σημερινής σύσκεψης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, οι Υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα -διότι επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα ζητήματα ήταν άγνωστα και είχαν αφεθεί στην τύχη τους- σε κοινοτικό πλαίσιο στο ΕΣΠΑ έχει εκπονήσει Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη διοικητική Μεταρρύθμιση, βασικός άξονας του οποίου είναι και η μείωση των διοικητικών βαρών και γενικότερα η μείωση της γραφειοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Υπουργός Εσωτερικών.

Προανήγγειλε δε ότι «θα γίνουν πολλές συσκέψεις με αυτό το αντικείμενο, γιατί είναι βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο γιατί είναι ένα θέμα κοινών αρμοδιοτήτων τις οποίες ασκούμε κατά τον καλύτερο τρόπο και με την πιο αγαστή συνεργασία με τον κ. Αλογοσκούφη».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι «το ζήτημα της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπισή της έχει τεράστια σημασία και για τους πολίτες και για την Οικονομία. Έχει υπολογιστεί, σε πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι ειδικά στην Ελλάδα το κόστος της γραφειοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ ό,τι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κόστος για τις επιχειρήσεις ξεπερνά το 6,5% του ΑΕΠ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

Πρόσθεσε δε ότι «από κοινού, τα δύο Υπουργεία έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία να μειωθεί η γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις, που είναι ένα θέμα που αφορά την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών να μειώσει τη γραφειοκρατία για τους πολίτες. Οι πρωτοβουλίες είναι διοικητικές, αλλά και στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων. Και είναι πολύ σημαντικό ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, για πρώτη φορά με το ΕΣΠΑ, θα έχει το δικό του επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Τα θέματα αυτά αφορούν και την καθημερινότητα του πολίτη. Είμαι βέβαιος ότι, τα επόμενα χρόνια, οι προσπάθειες που αναλαμβάνουμε τώρα θα έχουν αποτελέσματα, ώστε και οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις και η Οικονομία γενικότερα να έχουν λιγότερα προβλήματα με το ‘’τέρας’’ της γραφειοκρατίας», κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!