Το πρόγραμμα της κυβέρνησης μέχρι τέλος Αυγούστου

Η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του 1 δισ. ευρώ είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση που θα προωθήσει στα θερινά τμήματα της Βουλής τις ρυθμίσεις για την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των επικουρικών ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας, την κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων που εισπράττουν τα επικουρικά ταμεία, τον δασικό νόμο, τις συστάσεις του ΟΟΣΑ για τη μείωση της γραφειοκρατίας και το νόμο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό έχει παγώσει λόγω των αντιδράσεων και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αποστείλει επιστολή στους υπουργούς για να τους υπενθυμίσει τις μνημονιακές εκκρεμότητες που ανήκουν στον τομέα ευθύνης τους, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης έχει ζητήσει από το Μέγαρο Μαξίμου διαρκή συνεργασία προκειμένου να υπάρχει έλεγχος στην πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Μόλις σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Αρ. Ντινόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ ανάλογα μηνύματα έχουν φτάσει στο ΥΠΔΜ και από άλλους υπουργούς που καλούνται να αναλάβουν μέρος του βάρους των 6.500 απολύσεων που είναι προγραμματισμένες μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ ζητά αλλαγή του νόμου για την αξιολόγηση, διαφωνώντας με την ποσόστωση που προβλέπει ότι το 15% θα παίρνει αρνητικό βαθμό.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσβλέπουν σε πολιτική διαπραγμάτευση κορυφής ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα με μια γενναία απομείωση του χρέους και αναπτυξιακή βοήθεια. Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος φιλοδοξούν ότι ο έλεγχος του Σεπτεμβρίου από την Τρόικα θα είναι ο τελευταίος με τη μορφή που τον ξέρουμε και ότι θα υπάρξει δυνατότητα για φοροελαφρύνσεις, εφόσον καταγραφούν καλές μεταρρυθμιστικές επιδόσεις από την ελληνική πλευρά. Μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ και τον Μ. Ρέντσι, αναμένονται συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΒΟΥΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!