Το Μαξίμου διευκρινίζει τι θα γίνει τελικά… με τον ΕΝΦΙΑ

«Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα» αυτή είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις διαρροές που έκαναν λόγο για παραμονή του φόρου.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι « η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης» σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειωτέον ότι, νωρίτερα, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε αινιγματικός προς την αντικατάστασή του ΕΝΦΙΑ, αφού αν και παραδέχθηκε ότι ο φόρος πρέπει να αλλάξει κι ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, συμπλήρωσε ότι «εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, κάτι που υπάρχει μένει ως έχει», κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι για να εφαρμοστεί ο ΦΜΑΠ, θα πρέπει να νομοθετηθεί εγκαίρως το νέο πλαίσιο.

Αυτή είναι η δεύτερη «δέσμη» διευκρινίσεων από το Μαξίμου μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, καθώς, είχε προηγηθεί η απάντηση στη διαρροή (από το υπουργείο Οικονομικών) της λίστας Βαρουφάκη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΦΙΑ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!