Το λεπτό όριο των «120» που δείχνει εκλογές – Τι φοβούνται την Τετάρτη στην κυβέρνηση

Την Τετάρτη κρίνονται πολλά ως προς τον χρόνο των εκλογών κατά τη νέα ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα. Το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να διατηρηθεί στην κυβέρνηση το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφόσον υπάρξουν κι άλλες απώλειες, εάν η δύναμη των βουλευτών πέσει κάτω από τους 120.

Με την Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη να έχει κηρύξει αντάρτικο το Μαξίμου στέλνει ενόψει της ψηφοφορίας του δεύτερου πακέτου μέτρων ένα σαφές μήνυμα:

Αν ο αριθμός της κυβέρνησης πλειοψηφίας είναι μεθαύριο μικρότερος των 120, πέφτει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή ξεκαθαρίζει πως “η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη προς την κοινή μας πορεία”.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν εκλογές. Η ερχόμενη Τετάρτη και η ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρων θα δείξει τον χρόνο που μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να πάει σε εκλογές άμεσα, με όριο τον Σεπτέμβριο, ώστε να υπάρξει και το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο κόμμα (οι εκλογές είναι με λίστα), ενώ υπάρχει και η άποψη ότι πρέπει να δοθεί και η μάχη του χρέους, μεταθέτοντας έτσι τις εκλογές για τον Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες που πολύ θα ήθελαν να δουν στην Ελλάδα μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής έτσι ώστε να περάσουν τα μέτρα και να ξεκινήσει η εφαρμογή τους, διαβάζοντας την κατάσταση μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί την προοπτική των εκλογών έτσι ώστε να μην υπάρχει πολιτική αναταραχή σε ό,τι αφορά στο κυβερνητικό σχήμα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!