Το κτιριακό επί τάπητος κατά την επίσκεψη Στυλιανίδη στην Καρδίτσα

Αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης για την υλοποίηση των δρομολογηθέντων έργων στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος (2008 -2012) σχολικής στέγης του Νομού Καρδίτσας ύψους 41 εκατ. ευρώ ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή, ο νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος.

«Από τα έργα που προβλέπονται στο πενταετές προγράμματος, έχουν δρομολογηθεί μόνον οι αντικαταστάσεις στεγών και W.C. – παρά τις άμεσες ανάγκες για προσθήκες αιθουσών – ώστε να καταστούν τα Σχολεία λειτουργικά. Βάσει δε των τελευταίων ετήσιων χρηματοδοτήσεων από τον Ο.Σ.Κ., για την αποπληρωμή τους θα απαιτηθούν οι ετήσιες πιστώσεις μέχρι και το έτος 2010. Η επίσπευση του χρόνου υλοποίησης των δρομολογηθέντων έργων απαιτεί αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης για κατασκευές από 1.150.000 σε 1.800.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος.
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καρδίτσας δομίνικος Βερίλλης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ζήτησε να αποκτήσει η πόλη «ένα ίδρυμα ιστορικών μελετών, το οποίο θα ασχολείται με την καταγραφή της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής μας, την ανάδειξη των μορφών της ελληνικής ιστορίας όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και την τεκμηρίωση της πορείας της περιοχής μας μέσα στο χρόνο».

Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε τη δρομολόγηση τριών νέων σημαντικών έργων στο Νομό (ίδρυση του 4ου ΤΕΙ «διαιτολογίας και Τροφίμων» και του Ειδικού Σχολείου, καθώς την κατασκευή ενός μεγάλου και σύγχρονου Γυμναστηρίου, έκτασης από 1.000 έως 1.200 τ.μ. και κόστους 2,5 εκατ. ευρώ), τονίζοντας παράλληλα ότι «μέχρι το 2012 υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την περιοχή ύψους 44, 3 εκατομμυρίων ευρώ για 34 συνολικά έργα, κυρίως κτιριακά».
 
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος τόνισε ότι «από το 2004 έως σήμερα, έχουν χτιστεί 31 σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – έργα εκπαιδευτικής υποδομής που η επιχορήγηση για την κατασκευή τους ξεπερνά τα 40.000.000 ευρώ, ενώ θα αναγερθούν ακόμα 10 νέα νηπιαγωγεία αλλά και 2 σύγχρονες σχολικές μονάδες οι οποίες έχουν ήδη ενταχθεί στις ΣδΙΤ».
 
Πρόσθεσε δε ότι «με τα έργα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης ολοκληρώνονται οι εκπαιδευτικές υποδομές στο νομό μας ο οποίος αποκτά πλέον άρτια εκπαιδευτική υποδομή που καλύπτει τις ανάγκες των νέων μας και της κοινωνίας»,  

Οι κύριοι Στυλιανίδης και Ταλιαδούρος επισκέφθηκαν διαδοχικά το Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο και το δήμαρχο Καρδίτσας δομίνικο Βερίλλη τα εργοτάξια του Μουσικού Σχολείου και του ΤΕΙ, και ένα από τα Εξεταστικά Κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, ενώ στη συνέχεια, εγκαινίασε το 3ο Λύκειο Καρδίτσας, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία Καρδίτσας, εγκαινίασε το νέο κτίριο του Κέντρου δια Βίου Μάθησης του Νομού και θεμελίωσε το δημοτικό Σχολείο Βλοχού στο δήμο Παλαμά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!