Το κλιμάκιο του κουαρτέτου επιστρέφει στην Αθήνα

Το κλιμάκιο του κουαρτέτου επιστρέφει στην Αθήνα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προς την κατεύθυνση της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, όμως χρειάζεται περισσότερα να γίνουν.

Ιδιαίτερα τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και κάποιες μεταρρυθμίσεις να βαθύνουν.

Ο Γ.Ντάισελμπλουμ ενθάρρυνε την Ελλάδα να κάνει αυτήν την περαιτέρω προσπάθεια, λέγοντας ότι υπάρχει κοινό συμφέρον να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup στο ζήτημα του χρέους, υπενθυμίζοντας τις σχετικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί και είπε για πρώτη φορά πως «συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή η συζήτηση θα είναι στο τραπέζι μας στο εγγύς μέλλον».

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η επιστροφή του κουαρτέτου μπορεί να γίνει «ακόμα και από αύριο Τρίτη» και δήλωσε πεπεισμένος ότι μία καλή συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.

«Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο. Είναι προς το συμφέρον όλων» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

O επίτροπος πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δούμε τις επόμενες ενέργειες σε πολλά θέματα» όπως το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τις ανεξάρτητες φορολογικές αρχές και τη διαχείριση των κόκκινων δάνειων.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως σε ό,τι αφορά στον ESM «επιστρέφουμε την Τρίτη στην Αθήνα» και τόνισε ότι θέλουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση γιατί τα περιθώρια ρευστότητας στενεύουν.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι φιλόδοξα, αλλά πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!