Το υπουργείο Υγείας κόβει τη θέρμανση στα δημόσια κτίρια λόγω αιθαλομίχλης!

Σε δύο μέτρα προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης και της προστασίας της δημόσιας υγείας από τις συνέπειές της.

Αρχικά, το πρώτο μέτρο θα αφορά στην απλή σύσταση προς τους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να μην ανάβουν τα τζάκια όπου η αιθαλομίχλη είναι πολύ αυξημένη, αλλά αν η λήψη αυτού του πρώτου μέτρου δεν επαρκεί θα εκδίδεται σχετική απόφαση για τη διακοπή της θέρμανσης των δημόσιων κτιρίων.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα ξεκινάμε με την απλή σύσταση για τα τζάκια και θα προχωράμε στη δεύτερη κατηγορία που έχει να κάνει με την διακοπή θερμάνσεων δημοσίων κτιρίων ώστε να μην επιβαρύνουμε και εμείς ως κράτος την ατμόσφαιρα» εκφράζοντας πάντως την ελπίδα «ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί».

Σε επόμενο στάδιο πάντως, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ενδεχομένως να μπορούσε να συστήνεται και η διακοπή της κυκλοφορίας φορτηγών τις ημέρες που αναμένεται υπερφόρτωση της ατμόσφαιρας με επικίνδυνα αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης συνέδεσε το φαινόμενο και με τις μετεωρολογικές συνθήκες διευκρινίζοντας σχετικά: «Σε γενικές γραμμές φέτος είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Το φαινόμενο εξελίσσεται καλύτερα φέτος. Έχει να κάνει όμως και με μετεωρολογικές συνθήκες. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα τζάκια. Έχει να κάνει δηλαδή με την σύμπτωση ημερών που έχει κρύο και που ανάβει ο κόσμος τα τζάκια και τις σόμπες, με τις καιρικές εκείνες συνθήκες που κρατάνε τον καπνό στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]