Το Δημόσιο μηνύει το Δημόσιο

Αναδρομικά ύψους 185,9 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη μεταφορά, με μειωμένο κόμιστρο, ειδικών ομάδων πληθυσμού με τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, ζητά με αγωγή κατά του Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) διεκδικώντας οφειλές προς τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, η άσκηση αγωγής αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της 9ης Σεπτεμβρίου στο οποίο αναφέρεται «άσκηση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας, προς διεκδίκηση οφειλών για κάλυψη της διαφοράς κομίστρου από την παροχή δικαιώματος μετακίνησης μειωμένου κομίστρου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνολικού ποσού 185 εκατ. ευρώ». Οι οφειλές των υπουργείων προς τον ΟΑΣΑ αποτελούν πληγή ετών, καθώς καθυστερούν σημαντικά να καλύψουν τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του κανονικού κομίστρου και της έκπτωσης που παρέχουν για ειδικές ομάδες πληθυσμού (πχ μαθητές, πολύτεκνοι, ειδικές δυνάμεις κτλ). Ο ΟΑΣΑ ακολούθησε τη νομική οδό σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα οικονομικά του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΟΑΣΑ, ΜΗΝΥΣΗ, ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!