Το Δεκέμβριο το πόρισμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Τον Δεκέμβριο του 2018 θα κατατεθεί το Πόρισμα της Επιτροπής Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019, με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η διαβούλευση των εθνικών κοινωνικών εταίρων, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων δεν παρέστη η ΓΣΕΕ. Ως εκ τούτου, η εργατική πλευρά δεν εκπροσωπήθηκε στον διάλογο για τον κατώτατο μισθό.

Ήδη τα επιστημονικά ινστιτούτα των κοινωνικών εταίρων και άλλων φορέων που συμμετέχουν στη διαδικασία έχουν καταθέσει τα υπομνήματά τους από τον Οκτώβριο. Τον Δεκέμβριο θα κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019, με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύσει χωρίς δυσμενείς ηλικιακές διακρίσεις.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΡΙΣΜΑ, ΑΥΞΗΣΗ, ΜΙΣΘΟΥ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!