Την Πέμπτη στις 12 η ονομαστική ψηφοφορία για τα κουπόνια των κομμάτων – Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ακατάσχετο

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ορίστηκε η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των επίμαχων άρθρων που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κομμάτων από ΝΠΙΔ.

Οι δύο ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δέχθηκαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για φακέλωμα και για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

Η κυβέρνηση, τόσο δια του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, όσο και των εισηγητών της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, αντέτεινε ότι πλέον γίνεται ουσιαστικότερος ο έλεγχος και ενισχύεται η διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Εξάλλου, η βουλευτική τροπολογία των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ότι είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο ποσοστό μέχρι 40% από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, και την οποία είχε κάνει δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης που είναι υπερχρεωμένα, λόγω των δανείων που έχουν πάρει.

ΑΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση