Τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το «τοπίο» ξεκαθαρίζει σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ωστόσο παραμένει ασαφές το τί θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το υπουργείο Παιδείας νωρίτερα έδωσε στη δημοσιότητα την ΚΥΑ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των σχολείων, από την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαΐου. Το «κλειδί» θα είναι τα self tests, η διενέργεια των οποίων θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων.

Τα δεδομένα όμως για τα φροντιστήρια και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν είναι τόσο απλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου -η οποία είναι αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς- αναμένεται να έχει σήμερα μια τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, το οποίο συζητείται μεν στην επιτροπή, δίχως να έχει ληφθεί σχετική απόφαση. Η υφυπουργός θα συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη την ώρα που θα μεταβαίνει στην Καρδίτσα, την οποία σήμερα επισκέπτεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ώστε να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα «Καραϊσκάκεια 2021».

Κατά τις ίδιες πηγές, στις επαφές που είχε μέχρι σήμερα η υφ. Εργασίας, οι λοιμωξιολόγοι ήταν αρνητικοί στο άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, επισημαίνοντας ότι θέλουν πρώτα να δουν τι θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία. Το «αγκάθι» για την περίπτωση των παιδικών σταθμών είναι τα self tests, τα οποία δεν είναι τόσο εύκολο να διενεργούνται σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου με τους λοιμωξιολόγους, αναμένεται να αποσαφηνιστεί αν το θέμα των βρεφονηπιακών θα μπει στην ατζέντα της συνεδρίασης της προσεχούς Παρασκευής. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για τις 17 Μαΐου, όπως προέβλεπε ένα από τα πιθανά σενάρια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]