Τι συμβαίνει με τον Οικογενειακό γιατρό -Απαντήσεις Ανδρέα Ξανθού

Προβλήματα και στην λειτουργία του θεσμού του οικογενειακού ιατρού προκαλεί η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό.

Το αποκάλυψε στη Βουλή ο Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Σπύρου Λυκούδη.

Ο τελευταίος πάντως άφησε υπόνοιες ότι η μη ανταπόκριση οφείλεται και στις ανησυχίες των ιατρών για την μακροημέρευση του θεσμού αλλά και για το εργασιακό τους καθεστώς.

«Δεν έχουμε την ανταπόκριση που θα θέλαμε όχι διότι οι γιατροί μας γυρνούν την πλάτη αλλά κυρίως διότι έχει μειωθεί ο αριθμός των διαθέσιμων ιατρών» δήλωσε ο υπουργός Υγείας ενημερώνοντας ότι 18.000 γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε επίσης ότι στην προσπάθεια του το υπουργείο Υγείας να ενισχύσει το θεσμό όρισε μηνιαίες καθαρές αποδοχές 1.650 ευρώ, οι οποίες όπως είπε στις συνθήκες αυτές είναι ικανοποιητικά ποσά.

«Εμείς δίνουμε ευκαιρίες απασχόλησης και θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στους ιατρούς που είναι στο εξωτερικό ότι υπάρχει προοπτική αξιοπρεπούς εργασίας στο τόπο τους και ότι αξίζουν τον κόπο να επιστρέψουν»  διαμήνυσε ο υπουργός.​

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΞΑΝΘΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!