Τι προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Παραμένει, μαζί με άλλα τρία επιδόματα που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου συστήματος αμοιβών στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του νέου μισθολογίου, «το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2015 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος στους δικαιούχους που έχουν οριστεί με τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και αυτών του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 με την επιφύλαξη της κείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31/12/2017».

«Το επίδομα αυτό καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε κανονική άδεια καθώς και σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ’ έτος», καταλήγει το εν λόγω άρθρο.

 

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ

τις καταργούμενες / τροποιούμενες διατάξεις ΕΔΩ

την αιτιολογική έκθεση ΕΔΩ

και την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ΕΔΩ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!