Τι απαντά ο Τσέλιγκας στον Πουλάκη για τον Μπέο

Απάντηση στα όσα αναφέρει για το πρόσωπό του, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην υπόθεση της αργίας Μπέου, έδωσε σήμερα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Ηλίας Τσέλιγκας, μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα. Σύμφωνα με τον κ. Τσέλιγκα, στην υπόθεση Μπέου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης που το έθεσε σε αργία και ο ίδιος δεν έθεσε κανένα πρόσκομμα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Πουλάκης.

«Ο κ. Πoυλάκης παραδέχεται ότι άσκησε πιέσεις» τόνισε – μεταξύ άλλων – ο κ. Τσέλιγκας, προσθέτοντας πως το βούλευμα για τον κ. Μπέο, μπορεί να ήρθε τον Οκτώβριο, ωστόσο ο Νόμος προβλέπει ότι έπρεπε να καταστεί αμετάκλητο. για να εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη της αργίας του.  Σύμφωνα με τον ίδιο, η βεβαίωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής περί του αμετακλήτου του βουλεύματος ήρθε 26 – 27 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη.

Εξάλλου, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρθηκε και στο θέμα των ευθυνών που καταλόγισε ο κ. Πουλάκης  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με τα όσα κάνει ο κ. Μπέος μετά την αργία που τέθηκε, διευκρινίζοντας ότι από την στιγμή που ο κ. Μπέος τέθηκε σε αργία, δεν είναι αρμόδια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  για τις πράξεις του.

«Είναι ένα απλός κάτοικος Βόλου. Αν δεν κάνει κάτι καλά είναι αρμοδιότητα άλλων αυτό, όχι δική μας» υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας πως στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης είναι αποκλειστικά η συμπεριφορά των αιρετών.  Συμπλήρωσε δε, πως αν από την μήνυση που κατέθεσαν σύμβουλοι της μειοψηφίας  για αντιποίηση αρχής σε βάρος των κ.κ. Αχ. Μπέου, Γ. Μουλά και Θαν. Θεοδώρου, προκύψει κάτι, τότε θα ακολουθήσει πειθαρχικός έλεγχος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!