Τι απάντα ο Παντής σε υπαλλήλους του υπ. Παιδείας που αντιδρούν στα οργανογράμματα των Πανελλαδικών

Προβλήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις του καλοκαιριού, απειλούν να δημιουργήσουν οι εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς αντιδρούν στην σύνταξη «οργανογράμματος» απο την ηγεσία του υπουργείου, που μπορεί να οδηγήσει σε μετακινήσεις τους σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, απείλησε χθες με κινητοποιήσεις εάν ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου επιμείνει στον «διαμορφωθέντα ενιαίο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας». Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έκαναν λόγο κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης τους και για κυλιόμενες δίωρες παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ηγεσία του υπουργείου και στάσεις εργασίας.

Στο θέμα παρενέβη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γ. Παντής που ανέφερε στην συνέλευση που έγινε ότι το «οργανόγραμμα» δεν έχει ολοκληρωθεί και «καμία μετακίνηση υπαλλήλου δεν θα γίνει σε άλλη θέση αν δεν είναι εθελούσια». Μίλησε δε για «βαρονίες» στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας και ανέφερε ότι θα θεσμοθετηθεί στο νέο Οργανισμό “Διεύθυνση Περιφερειακών Υπηρεσιών” για να ελέγχεται πόσους υπαλλήλους χρειάζεται πραγματικά κάθε υπηρεσία.

Ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε επίσης ότι στο νέο οργανισμό του υπουργείου θα θεσμοθετηθεί και “Διεύθυνση Εποπτευόμενων Φορέων”. «Εχουμε εποπτευόμενους φορείς που δεν ξέρουμε ούτε τι κάνουν, ούτε που βρίσκονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Νέα απάντηση Παντή

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Παντής, με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου δήλωσε:

«Δυστυχώς, συνδικαλιστές που σιώπησαν εκκωφαντικά όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικούς, διαστρεβλώνουν τις καλές προθέσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας που έχει δείξει με τη δημοκρατική της συμπεριφορά την αξία που αποδίδει στη θέση των εργαζομένων.

Έχοντας την ευθύνη για τη διαδικασία του νέου οργανογράμματος, ήμουν παρών σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης και έδωσα απαντήσεις σε όλους και για όλα.

Ευτυχώς, αδιάψευστος μάρτυρας είναι το σχετικό video που είναι αναρτημένο τόσο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου όσο και σε άλλους ιστότοπους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΝΤΗΣ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΠΑΝΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!