Τι αλλάζει στα επιδόματα του ΟΓΑ και από πότε -To σχέδιο της «τακτοποίησης»

Ο ΟΓΑ αλλάζει και από ασφαλιστικός φορέας των αγροτών μετατρέπεται σύντομα σε ενιαίο φορέα διαχείρισης και απονομής των επιδομάτων, είδηση που είχε αποκαλύψει πριν λίγους μήνες η aftodioikisi.gr

Ο βασικός στόχος είναι μέσα στο 2018 από τον Οργανισμό να απονέμονται τα βασικά επιδόματα σε «ένα χρόνο», γεγονός που θα ελαττώσει τις ουρές και την ταλαιπωρία.

Ειδικότερα, όπως είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Θ. Φωτίου στην aftodioikisi.gr, αυτή τη στιγμή το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων είναι 127, αλλά υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες αναπηρικών.

«Πάμε στη λογική της “τακτοποίησης”. O νέος ΟΓΑ, έτσι όπως σχεδιάζουμε να λειτουργήσει από αρχές του 2018 θα αναλάβει όλα τα προνοιακά επιδόματα, οικογενειακά και επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων».

Το σχέδιο προβλέπει όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου και ο νέος ΟΓΑ να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις αρχές του Νοεμβρίου έτσι ώστε ως τις αρχές του 2018 να είναι έτοιμος να αποδίδει όλα τα επιδόματα.

Στα πρότυπα του ΚΕΑ ο οργανισμός θα είναι συνδεδεμένος on line με όλες τις βάσεις δεδομένων και θα αποδίδει εντός μιας ημέρας τα επιδόματα.

Δείτε ακόμη:

Έτσι θα λειτουργεί ο Ενιαίος Φορέας Απονομής Επιδομάτων

Τα υποψήφια επιδόματα για «αναδιάρθρωση» (λίστα)

Αλλάζουν τα επιδόματα: Αναλαμβάνει ο «νέος ΟΓΑ» -Δηλώσεις Φωτίου στην aftodioikisi.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΓΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΑΠΟΝΟΜΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!