Tι αλλάζει η ΝΔ στο Δημόσιο – Τι θα κάνει με τα ΚΕΠ, τι είναι ο ενιαίος αριθμός μητρώου, πού θα γίνουν προσλήψεις

Στις αλλαγές που επαγγέλλεται η ΝΔ στο Δημόσιο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων στη ΔΕΘ. Πρόκειται για τον τέταρτο άξονα του σχεδίου της ΝΔ που αφορά την αναμόρφωση του κράτους με:

-Τη δημιουργία σε όλα τα υπουργεία ΚΕΠ

-Θέσπιση ενός ενιαίου αριθμού μητρώου για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο και

-Καθιέρωση παντού συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών στη βάση του ισχύοντος πλαισίου που θέσπισε η ΝΔ

-Ενίσχυση της διαφάνειας ευθυγραμμίζοντας τη νομοθεσία με τα διεθνή πρότυπα

-Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης

– Θέσπιση νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα

-Προσλήψεις με προτεραιότητα την Υγεία

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ για το Δημόσιο είναι το εξής:

Ο τέταρτος άξονας του σχεδίου μας αναφορά την αναμόρφωση του κράτους. Θέλουμε αποτελεσματικότερο κράτος με λιγότερους φόρους απέναντι σε αυτούς που θέλουν μεγαλύτερο κράτος με περισσότερους φόρους.

Στόχος μας είναι η ριζική αναμόρφωση του ρόλου του κράτους, έτσι ώστε να λειτουργεί επιτελικά, ρυθμιστικά, φιλικά προς τον πολίτη και υποστηρικτικά προς την ανάπτυξη.

Εντάσσουμε στις προτεραιότητές μας μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την προώθηση ηλεκτρονικής διοίκησης, την ενίσχυση της διαφάνειας και την εδραίωση ενός διαφανούς πλαισίου αξιοκρατίας.

Ενεργοποιούμε, ενοποιούμε τις λειτουργίες της πληροφορικής με στόχο τον έλεγχο και την παροχή περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΚΕΠ.

Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε ΚΕΠ σε όλα τα  υπουργεία για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών κάθε μέρα. Θεσπίζουμε έναν ενιαίο αριθμό μητρώου για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο και καθιερώνουμε παντού σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών στη βάση του ισχύοντος πλαισίου που εμείς θεσπίσαμε.

Ενισχύουμε έτσι τη διαφάνεια ευθυγραμμίζοντας τη νομοθεσία με τα διεθνή πρότυπα.

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη και θέσπιση νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα

Προχωρούμε ταυτόχρονα στις αλλαγές που απαιτούνται για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Είναι και αυτό μια βασική προϋπόθεση για την επίσπευση της ανάπτυξης. Ξέρουμε άλλωστε πως, όταν οικονομικές υποθέσεις λιμνάζουν στα δικαστήρια, τότε φεύγουν οι επενδυτές, τότε χάνονται δουλειές.

Ποια επένδυση αλήθεια μπορεί να γίνει και ποιος επενδυτής μπορεί να μείνει, αν για μια εκκρεμότητα τρέχει 10 χρόνια στα δικαστήρια;

Θέλουμε, λοιπόν, επίσπευση της δικαιοσύνης για να επισπεύσουμε την ανάπτυξη, να τονώσουμε την απασχόληση, και σε όλη αυτήν την προσπάθεια για την αναμόρφωση του κράτους, δίπλα μας έχουμε και θα έχουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, που παρότι μειώθηκε ο μισθός τους, εν τούτοις, οι ίδιοι προσπαθούν με μέσα και υποδομές που δεν έχουν, να σταθούν όρθιοι, εξυπηρετώντας τον πολίτη.

Και ήδη σε πρόσφατη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, ζητήσαμε τη συμβολή τους και τις προτάσεις τους για το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα……..

Προσλήψεις στην Υγεία

Αναμφίβολα όμως, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, είναι οι χιλιάδες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, είναι απόφασή μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, προκειμένου να καλυφτούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτά τα κενά με θέσεις εργασίας μέσα από διαγωνισμό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΔ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΚΕΠ, ΟΜΙΛΙΑ, ΔΕΘ, ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!