Θρίλερ με την Τρόικα: Δεν έρχεται λέει το Reuters

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος των Βρυξελλών στο πρακτορείο Reuters, η τρόικα αναβάλει την άφιξή της για τη Δευτέρα γιατί δεν έχει καλύψει τις δεσμεύσεις η Αθήνα, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατη η έγκριση της δόσης στο Eurogroup.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν η αναβολή της επίσκεψης σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατόν να εγκριθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, η πηγή από τις Βρυξέλλες, απάντησε με email: «Σωστά».

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πότε ακριβώς θα επιστρέψει η τρόικα«, τόνισε.

Σημειώνεται ότι τo Reuters, στο δημοσίευμα σχολιάζει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «ντροπή» για την Ελλάδα, τη στιγμή που θέλει να δείξει ότι πετυχαίνει τους στόχους της και ανακάμπτει, εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τις αρχές του 2014.

Τι λέει το ΥΠΟΙΚ

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα προκειμένου να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, με σκοπό ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος.

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΙΚΑ, REUTERS


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!