Θετικά αποτελέσματα στη σκιά των επεισοδίων

Την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση που ολοκλήρωσε τις εργασιες της σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και σημαδεύτηκε από τα επεισόδια σε βάρος του γερμανού πρόξενου Β. Ομπερμάιερ.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η τοπική απασχόληση, η ενέργεια, ο τουρισμός, η διοικητική μεταρρύθμιση, η αποκέντρωση, η ανακύκλωση, η ανάπτυξη αγροτικών περιοχών και η συνεργασία μαρτυρικών πόλεων.

Φούχτελ: Πολλαπλασιάστε τους «φάρους» της συνεργασίας

Στην ομιλία του ο γερμανός υφυπουργός Γ. Φούχτελ ζήτησε από τους παριστάμενους «να πολλαπλασιάσουν του ‘φάρους’ που ανάβουν από τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι «μέσα από την ελληνογερμανική συνέλευση ανοίγονται εποικοδομητικοί δρόμοι για το μέλλον».

Χαρακτήρισε δε ακατανόητο το γεγονός ότι «ομάδες της αντιπολίτευσης δεν συνδέονται με το έργο αυτό και το καταπολεμούν» αλλά και ότι «υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο», καθώς «οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να είναι η μόνη εναλλακτική».

Πάντως, ο κ.Φούχτελ για μία ακόμη φορά αναδιπλώθηκε από την αρχική του δήλωση ότι η δουλειά 3000 ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων ισούται με αυτή 1000 γερμανών, τονίζοντας «ότι δεν εννοούσε πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι εργατικοί αλλά ότι μπορούν με καλύτερη οργάνωση να αξιοποιηθούν σε τομείς όπου θα είναι πιο παραγωγικοί».

Μπουτάρης: «Συγγνώμη για τα επεισόδια»

Συγνώμη για τα επεισόδια ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι εξαιρετικές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο στελεχών και να εξειδικευτεί και οι δήμαρχοι να ζητήσουν από την Πολιτεία ουσιαστική αποκέντρωση.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να ανατραπεί η στρεβλή εικόνα που προβάλλεται για την Ελλάδα και τη Γερμανία από τον «κίτρινο Τύπο» των δύο χωρών.

Η τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2013 στη Νυρεμβέργη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Σχετικά

Ελληνο-γερμανική «μάχη» στη ΔΕΘ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!