Θεοδωρικάκος: Στην ΚΕΔΕ το «μπαλάκι» για μάσκες, σχολικές καθαρίστριες

Στους δήμους έριξε το «μπαλάκι» τόσο για την προμήθεια μασκών στα σχολεία όσο και για την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε χαρακτηριστικά:

-«Για τις μάσκες εσείς κινείτε τις διαδικασίες. Έχει υπογραφεί η απόφαση για την κατανομή τον χρημάτων στην ΚΕΔΕ και πρέπει να είναι όλα έτοιμα 7 Σεπτεμβρίου».

Επίσης για καθαρίστριες, πρέπει να είναι στις θέσεις τους αρχές Σεπτεμβρίου».

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, υποστήριξε ότι για τις μάσκες, αν και είναι δύσκολη διαδικασία πιστεύω ότι θα προλάβουμε. Η εκτίμηση είναι ότι στη χώρα υπάρχουν σήμερα 2 εκατ. μάσκες. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τις 7/9 θα καλύψουμε με δύο μάσκες κάθε μαθητή».

Πάντως, για το θέμα της διαδικασίας που επιλέχθηκε για την προμήθεια των μασκών (μέσω της ΚΕΔΕ και όχι των δήμων), υπήρξε γκρίνια τόσο από τον α΄αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου όσο και από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι θα μπορούσαν τα χρήματα να δοθούν σε κάθε δήμο ξεχωριστά, ώστε η προμήθειά τους να γίνει από τοπικές βιοτεχνίες.

Παράλληλα τόσο ο κ. Καλογιάννης όσο και ο δήμαρχος Καλλιθέας και β΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος τόνισαν ότι, με τον τη νέα διαδικασία προσλήψεων των σχολικών καθαριστριών προκύπτει επιπρόσθετο κόστος για τους δήμους, το οποίο θα πρέπει να καλύψει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς διαφορετικά «οι δήμοι θα πρέπει να το καλύψουν μέσω των ανταποδοτικών τελών»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΔΕ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΜΠΑΛΑΚΙ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΜΑΣΚΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!