Θεοδωρικάκος -Ν/σ για «νέο ΑΣΕΠ»: Θα ψηφισθεί εντός του 2020 -Ανοιχτός σε αλλαγές

Εντός του 2020 θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο για το «νέο ΑΣΕΠ» που αναρτάται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών: «το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση για ένα δεκαπενθήμερο και στη συνέχεια, αφού εξετασθούν οι παρατηρήσεις και προτάσεις που θα διατυπωθούν, θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να γίνει νόμος του Κράτους εντός του τρέχοντος έτους».

Παράλληλα στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ ισχυρίζεται ότι «με στόχο την -όσο το δυνατόν- ευρύτερη αποδοχή των αλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο έγινε εξαντλητικός διάλογος του υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου, με τους εκπροσώπους κομμάτων, θεσμικών φορέων, την Ολομέλεια του ΑΣΕΠ αλλά και της νέας γενιάς».

Ωστόσο, δεν κάνει καμία αναφορά στις πέντε βασικές ενστάσεις που έχουν κόμματα, στελέχη της δημόσιας διοίκησης όσο και της ίδιας της Ανεξάρτητης Αρχής, στα οποία αναφέρθηκε η aftodioikisi.gr.

Ανοιχτός σε αλλαγές

Πάντως, στη δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για αλλαγές, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Προετοιμάσαμε το νομοσχέδιο μέσα από μια πολύ δημιουργική συνεργασία και διάλογο μηνών με τα στελέχη του ΑΣΕΠ, τους κοινωνικούς φορείς, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της αγοράς, πρώην υπουργούς, εκπροσώπους της νέας γενιάς, καθώς και τους εκπροσώπους των άλλων πολιτικών κομμάτων, στοχεύοντας στην αξιοποίηση κάθε καλοπροαίρετης πρότασης.

Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσημη δημόσια διαβούλευση, ώστε ο νόμος που τελικά θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, να είναι ο καλύτερος δυνατός και να διασφαλίσει την αξιοκρατία στη διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, για μακρό χρονικό διάστημα.

Η πράξη αυτή δίνει ένα θετικό μήνυμα, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους της πατρίδας μας, που αξίζει να νιώσουν ότι το κράτος λειτουργεί με όρους αξιοκρατίας και τους δίνει πλέον νέες θετικές προοπτικές», καταλήγει ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΨΗΦΙΣΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΕΝΤΟΣ 2020, ΝΕΟ ΑΣΕΠ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]