Θεοδωρικάκος: Για να γίνει αλλοδαπός Έλληνας, θα πρέπει να αποδείξει ότι το θέλει

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ελληνική Ιθαγένεια, που ψηφίστηκε, χθες, από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πως αφορά στους αλλοδαπούς αλλογενείς, οι οποίοι έχουν νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνουν Έλληνες πολίτες και οι οποίοι, μέχρι σήμερα, στέλνονταν στις Επιτροπές, με αποτέλεσμα να έχουν στοιβαχτεί, πάνω από 30.000 αιτήσεις, που εξετάζονται σε συνθήκες, που δεν είναι ούτε δίκαιες ούτε αντικειμενικές.

Με τα νέα δεδομένα, όπως εξήγησε ο υπουργός, αυτοί οι άνθρωποι θα κληθούν να αποδείξουν με γραπτές εξετάσεις, αξιοπιστίας πανελλαδικών εξετάσεων, ότι γνωρίζουν, με επάρκεια, την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό πολιτικό σύστημα. «Εκεί που υπάρχει ο υποκειμενισμός των Επιτροπών, θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο, αντικειμενικό σύστημα εξετάσεων… Είναι μεταρρύθμιση που μας φέρνει εκεί που είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, σοβαρές και πολιτισμένες χώρες, που αντιμετωπίζουν το θέμα της υπηκοότητας», σημείωσε ο υπουργός. Τέλος, τόνισε πως «όταν κάποιος διεκδικεί να έχει την τιμή να είναι Έλληνας πολίτης, θα πρέπει να αποδείξει ότι το θέλει και άρα θα πρέπει να αποδείξει καταρχήν ότι γνωρίζει ελληνικά και βασικά πράγματα για το πολιτικό σύστημα, διότι απλούστατα αύριο, θα πάει να ψηφίσει, θα είναι όπως είμαστε όλοι μας, θα έχει πολιτικά δικαιώματα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]