θεοδωρικάκος-εξαγγέλλει-επανίδρυση-396677
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 27.09.2020 | 13:16

Θεοδωρικάκος: Εξαγγέλλει επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας που κατάργησε ο Μητσοτάκης

Tην επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εξαγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρόκειται για το ίδιο σώμα που είχε καταργήσει το 2013 ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, για την απόφασή του αυτή, ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί και πυρά από τον αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν η εξαγγελία Θεοδωρικάκου:

-Γίνεται σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη.

-Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ο σημερινός πρωθυπουργός το μετάνιωσε.

Σε κάθε περίπτωση ο υΠΕΣ μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει ότι:

«Οι δικές μας προθέσεις δεν είναι λόγια. Ήδη αναβαθμίσαμε το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και με θεσμικές παρεμβάσεις και με πολύ μεγάλη οικονομική στήριξη στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Αλλά τώρα, συνεχίζουμε με κάτι που οδηγεί σε σπουδαία αναβάθμιση του ρόλου και της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης. Η μεγάλη μεταρρύθμιση  της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με απλούστευση διαδικασιών και ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και Αυτοδιοίκησης, με ισχυρή στήριξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, με νέες εξουσίες, αρμοδιότητες προσωπικό και οικονομικούς πόρους. Στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης θα μπει τέλος στο διοικητικό δυισμό στο επίπεδο της Περιφέρειας, θα αναβαθμιστεί η κοινωνική πολιτική και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ανάμεσα σε άλλες παρεμβάσεις, και θα επανιδρυθεί μια ισχυρή Δημοτική  Αστυνομία που θα συμβάλλει εμπράκτως στην τάξη, στην ηρεμία και στην ασφάλεια στις γειτονιές και στην πόλη και στην επαρχία.».

Οι “μαύρες τρύπες” Θεοδωρικάκου

Πάντως, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr και όπως έχουν καταγγείλει αιρετοί της Αυτοδιοίκησης:

-Η περίφημη Επιτροπή Κοντιάδη για τα ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και Αυτοδιοίκησης έχει να συνεδριάσει εδώ και μήνες.

«μεγάλη οικονομική στήριξη» της Αυτοδιοίκησης περιορίζεται, μέχρι στιγμής, στα 75 εκατ. Κι αυτό τη στιγμή που η ΚΕΔΕ ζητάει τουλάχιστον 200.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο: Αλλαγές στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ & θεσμοθέτηση τηλεργασίας