Θεοδωρικάκος-Δημόσιο: Τι απαντά για προσλήψεις, επιλογή στελεχών, κινητικότητα, άδειες συμβασιούχων, αξιολόγηση

Απαντήσεις για σειρά θεμάτων που έθεσε η ΑΔΕΔΥ έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Συγκεκριμένα:

1.Για το θέμα των προσλήψεων: Δήλωσε ότι υλοποιείται επακριβώς το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης για το 1:1. Είπε ότι έχουν αποχωρήσει 21.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι την τελευταία διετία και ότι θα γίνει αντίστοιχος αριθμός προσλήψεων. Ανακοίνωσε ότι «ξεμπλόκαραν» οι προσλήψεις 700-800 γιατρών, οι οποίες θα γίνουν ως το Μάιο. Παράλληλα για την Υγεία υπάρχει εγκριτική απόφαση για 2.450 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Για την Παιδεία είπε ότι θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και οι 5.250 που «τρέχουν» με την προκήρυξη της Γενικής Αγωγής.

2.Για την κινητικότητα: Δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί οι αλλαγές στον Ν4440 (π.χ. η αύξηση ποσοστού κάλυψης οργανικών θέσεων από το 50% στο 65%) έγιναν εσπευσμένα και χωρίς κανένα διάλογο. Υπεραμύνθηκε των τροποποιήσεων και ΔΕΝ δέχτηκε την πρόταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στις τριμελείς επιτροπές.

3.Για την επιλογή στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση: Απάντησε ότι έχουν συγκροτηθεί όλα τα συμβούλια επιλογής και ότι οι κρίσεις προχωρούν κανονικά. Δήλωσε ότι σε επόμενη φάση θα επανεξετάσει το ζήτημα του ποσοστού της συνέντευξης και των άλλων κριτηρίων.

3.Για την επιλογή στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση: Απάντησε ότι έχουν συγκροτηθεί όλα τα συμβούλια επιλογής και ότι οι κρίσεις προχωρούν κανονικά. Δήλωσε ότι σε επόμενη φάση θα επανεξετάσει το ζήτημα του ποσοστού της συνέντευξης και των άλλων κριτηρίων.

4.Για τις άδειες των συμβασιούχων: Δήλωσε ότι είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, προκειμένου οι άδειες να επεκταθούν και στους συμβασιούχους του Δημοσίου.

5.Για την αξιολόγηση: Δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Υπονόησε, όμως, ότι η αξιολόγηση του 4369/16 θα εφαρμοστεί και φέτος, κάτι το οποίο βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετη την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. γι’ αυτό και η απεργία-αποχή θα συνεχιστεί.

«Είναι προφανές, από τα παραπάνω, ότι οι απαντήσεις του Υπουργού  Εσωτερικών, δεν ικανοποιούν κανένα από τα βασικά αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Οι απαντήσεις θα συζητηθούν στην αυριανή (16.01.19) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Κριτική ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «είναι η δεύτερη συνάντηση που γίνεται με τον Υπουργό Εσωτερικών (η πρώτη έγινε στις 27 του Αυγούστου του 2019). Παρά τη δέσμευσή του, τότε, ότι θα έχει τακτικές συναντήσεις με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για όλα τα θέματα που αφορούν στους Δημοσίους Υπαλλήλους, όχι μόνο αυτό δεν τηρήθηκε, αλλά ο Υπουργός προχώρησε σε αποσπασματικές ρυθμίσεις για το ζήτημα της κινητικότητας (Ν4647) και σε προτάσεις για την αλλαγή του τρόπου επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης (αυξάνοντας το ποσοστό της συνέντευξης στο 40%), χωρίς κανένα διάλογο με την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων», προσθέτει.

Όσον αφορά τα θέματα που έθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη χθεσινή συνάντηση ήταν τα παρακάτω:

Μόνιμοι διορισμοί στο Δημόσιο

Τροποποιήσεις στο νόμο της κινητικότητας

Αλλαγές στον τρόπο επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης – «Πελατειακές» επιλογές στις Διοικήσεις των οργανισμών

Άδειες μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων και συμβασιούχων στο Δημόσιο

Αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδηγίες ελέγχου τήρησης ωραρίων εργασίας σε Δημόσιο, ΟΤΑ, Ν.Π.Δ.Δ (εγκύκλιος)

ΥΠΕΣ: Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικών αδειών δημοσίων υπαλλήλων (εγκύκλιος)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΔΕΔΥ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!