Θεοδωρικάκος: Διευκρινίσεις για άδειες σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα -Τι είπε για καθαρίστριες

Διευκρινήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ1 και στον real fm.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού είπε ότι ισχύει η απόφαση για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας ειδικού σκοπού να χρεώνεται μία κανονική στους εργαζόμενους γονείς του δημοσίου που είναι αναγκασμένοι να φυλάσσουν τα παιδιά τους, κάτω των 15 ετών,  όταν αυτά δεν βρίσκονται στο σχολείο.

Θύμισε επίσης ότι από την πρώτη ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τη δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά 25%, χωρίς περικοπή μισθού,στους γονείς που επιβάλλεται να πάρουν τα παιδιά τους όταν αυτά σχολάνε νωρίς, καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία. Δήλωσε μάλιστα ότι ανάλογα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει για τον ιδιωτικό τομέα και ο υπουργός Εργασίας.

Για το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων σημείωσε ότι θα αλλάξει. Από τη νέα σχολική χρονιά πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να γίνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων να έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε ό,τι αφορά στην τρέχουσα περίοδο υπενθύμισε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να χρησιμοποιήσουν εργαζομένους,  του ιδίου τομέα, από τα ΚΑΠΗ που είναι κλειστά, να προσλάβουν με τετράμηνα προσωπικό κι επί πλέον έχουν δοθεί ακόμη 2 εκατ. για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημόσιο: Λειτουργία & άδειες για ευπαθείς ομάδες & γονείς από 1 Ιουνίου (εγκύκλιος)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!