Θεοδωρικάκος -ΑΔΕΔΥ: Τι συζήτησαν για άδειες ανατροφής, ΒΑΕ

Εκτός από τις προσλήψεις του 2021 και το νέο ΑΣΕΠ, κατά τη σημερινή συνάντηση Θεοδωρικάκου -ΑΔΕΔΥ συζητήθηκαν και οι άδειες ανατροφής και τα ΒΑΕ.

Άδειες ανατροφής

Από την πλευρά  της ΑΔΕΔΥ έγινε διεξοδική ενημέρωση, καθώς και αναφορά στο έγγραφο της κ. Χαραλαμπογιάννη, προς το Υπουργείο Παιδείας, η οποία παρίστατο στη συνάντηση και είπε ότι είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας, πλέον.

Ο Υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου για να συνεννοηθεί με την Υπουργό Παιδείας και θα απαντήσει σύντομα.

ΒΑΕ: Το «μπαλάκι» στον Σκυλακάκη

Για τα ΒΑΕ δήλωσε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή, μετά την παράταση, ολοκληρώνει τις εργασίες της στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των εργαζόμενων για τις εξελίξεις. 

Για την παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο, όπως έγινε και με τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων, δήλωσε ότι θέλει να μελετήσει το θέμα και θα απαντήσει σύντομα.

Τέλος, ζήτησε τις απόψεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των δυο βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις οποίες θα εκχωρηθούν κι άλλες αρμοδιότητες. Για την υπαγωγή της Υγείας και της Παιδείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε πως η επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και πως πριν την οποιαδήποτε απόφαση θα κάνει διάλογο με τους φορείς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΒΑΕ, ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!