Θάνατος Μίκη Θεοδωράκη: Η κυβέρνηση πήρε πίσω το… μισό τριήμερο εθνικό πένθος

Θάνατος Μίκη Θεοδωράκη: Η κυβέρνηση πήρε πίσω το… μισό τριήμερο εθνικό πένθος

Σε γκάφα σχετικά με το τριήμερο εθνικός πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη υπέπεσαν το ΥΠΕΣ και ο υπουργός Μάκης Βορίδης, παίρνοντας πίσω το μισό της αρχικής ανακοίνωσης. 

Δηλαδή, ενώ αρχικά ανακοίνωσαν την μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και την αναστολή δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων, στη συνέχεια αναίρεσαν το δεύτερο σκέλος!

Συγκεκριμένα, με δεύτερη ανακοίνωσή του του ΥΠΕΣ έκανε γνωστό  ότι, τελικώς, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» αποφάσισε (ΜΟΝΟ) τη μεσίστια έπαρση της Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, το τριήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη που ανακοίνωσε με πομπώδεις εκφράσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα περιοριστεί μόνο στις μεσίστια έπαρση της σημαίας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του -Ερωτηματικό πού θα ταφεί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ, ΜΕΣΙΣΤΙΑ ΣΗΜΑΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]