Θ. Σκορδάς: Παραπέμπει τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για τις Κυριακές

Την παραπομπή του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη στα αρμόδια όργανα για την παράνομη – όπως επισημαίνει – απόφασή του αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς.

Ο υφυπουργός εκφράζει επίσης τη λύπη του γιατί «ένα εκλεγμένο όργανο της Πολιτείας, όπως είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του, ψεύδεται, ομιλών περί δήθεν απειλών εκ μέρους μου».

Σε δήλωσή του για το θέμα επισημαίνει τα εξής:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης εξέδωσε στις 11/12 μια κατάφορα παράνομη απόφαση, στην οποία επιχειρεί να υποκαταστήσει το νόμο και να ορίσει εκείνος τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που θεωρεί σκόπιμο να είναι ανοικτά τα καταστήματα στην περιοχή του Ηρακλείου. Αμέσως επικοινώνησα αρχικά με τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και στη συνέχεια με τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και του επεσήμανα ότι η απόφασή του παραβιάζει το νόμο και ως εκ τούτου θα έχει συνέπειες. Μετά το τηλεφώνημά μου, ο αντιπεριφερειάρχης εξέδωσε «ορθή επανάληψη» της απόφασής του που επίσης συνιστά παρανομία, καθώς επιμένει, παρά τα όσα μεσολάβησαν, να θέλει να ορίσει εκείνος τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα στην περιοχή του Ηρακλείου.

Σημειώνω ότι ο νόμος 4177, άρθρο 16 παρ.2, έδωσε περιθώριο τριών μηνών στους αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να ορίσουν τις Κυριακές που τα καταστήματα στην περιοχή τους θα μπορούσαν να είναι ανοικτά. Μετά την προθεσμία αυτή, οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να εκδώσουν νέα απόφαση τον Ιανουάριο του 2015, όχι νωρίτερα».

Ο κ. Σκορδάς καλεί τέλος τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου να συμμορφωθεί προς το νόμο και αναφέρει ότι έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες σχετικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ, ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΣΚΟΡΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!