Τέλη κυκλοφορίας: Αυτά πληρώνουμε για φέτος (πίνακες)

Αλλάζει ρότα το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας φέτος.

Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει ο χρόνος για μία σοβαρή και σωστή αλλαγή των τελών κυκλοφορίας και η όποια αλλαγή μετατίθεται για τον επόμενο χρόνο ώστε να είναι σοβαρή και μελετημένη και, όπως έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προσαρμοσμένη στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να βοηθηθούν πολίτες με χαμηλό εισόδημα να πάρουν πίσω τις πινακίδες.

Ετσι λοιπόν ως το τέλος του χρόνου θα κληθούν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που είχαν πληρώσει, όπως φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Πίνακας τελών κυκλοφορίας

Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 31/10/2010 καθώς και για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα τους:

pinakas1

Τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η/11/2010 και μετά

pinakas2

Φόρος πολυτελείας ανάλογα με τα κυβικά και τα χρόνια κυκλοφορίαςQ

pinakas3

Πηγή: newsit.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!