τελετή-παράδοσης-παραλαβής-δάκρυα-κα-452896
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 01.03.2018 | 18:52

Τελετή παράδοσης-παραλαβής: Δάκρυα και συγκίνηση στο Πεντάγωνο -Ποιοι βούρκωσαν (βίντεο)

Με δάκρυα αποχωρίστηκαν Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τους δυο τους να έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για τον άλλο. Την αρχή έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ,ε φωνή που σε κάποιες στιγμές έσπαγε: «Αντιμετωπίσαμε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό τη δύσκολη μεταναστευτική κρίση. Μέσα σε πέντε ημέρες. Είναι η πρώτη φορά που σε τρία χρόνια δεν ανταλλάξαμε ούτε μία κουβέντα διαφωνίας. Βρεθήκαμε σε δύσκολες στιγμές κάποιες από τις οποίες έγιναν γνωστές και άλλες όχι. Να ευχηθώ η υπερμάχος στρατηγός, η προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων να τον συνοδεύει και στα νέα του καθήκοντα. Η ανάμνηση που αφήνει είναι ενός υπουργού που αγαπήθηκε», κατέληξε ο κ. Καμμένος κάνοντας τον Δ. Βίτσα να βουρκώσει και να πει: “Τον Πάνο να τον αγαπάτε. Να έχετε διαφωνίες, αλλά να τον αγαπάτε, Γιατί αγαπάει την πατρίδα και τις ενοπλες δυνάμεις. Είναι καρφωμένα στο μυαλό του. Μερικές φορές δεν γυρίζουν από το κάρφωμα. Ήταν χαρακτηριστικό ότι για εμένα η συνεργασία ήταν εύκολη.”

Για το νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για  «προσωπικότητα της πολιτικής ζωής που σε δύσκολες περιστάσεις πάντα υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας, διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του έθνους ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών», ενώ προέβλεψε ότι η συνεργασία τους θα είναι άριστη. «Σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα, όλοι εργάζονται για την πατρίδα έχοντας ως οδηγό το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κουβέλης, καθιστώντας σαφές ότι «θα διεκδικήσει πολύ καλή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο». Και πρόσθεσε: «Νιώθω συγκίνηση γιατί γνωρίζω το έργο που επιτελείτε. Είναι σημαντικό το έργο σε δύσκολες συνθήκες. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους ανθρώπους». Αναφορικά με τα καθήκοντα που αναλαμβάνει, σημείωσε πως «θέλω να διαβεβαιώσω ότι θέλω να είμαι άξιος συνεχιστής ενός άξιου έργου το οποίο είχε συντελεστεί από τον κ. Βίτσα. Τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω κι εγώ» κατέληξε αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο.