Τελευταία στιγμή αποτράπηκε αυτοκτονία 15χρονης…

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου από 15χρονη Ελληνίδα, κάτοικο Γερμανίας. Εκδηλώθηκαν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το φυσικό εντοπισμό της και σε στενή συνεργασία με το τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Δ.Δ.Α.Σ.), διασφαλίστηκε τελικώς η σωματική της ακεραιότητα.

Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 20-06-2015, τηλεφωνικά και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε άμεσα ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του εν λόγω ατόμου. Αποτέλεσμα ήταν η ακριβής και άμεση ταυτοποίηση της 15χρονης, σε πόλη της Γερμανίας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Γερμανικές Αρχές, μέσω του τμήματος SIRENE της Δ.Δ.Α.Σ..

Μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε η 15χρονη ημεδαπή, που εκδήλωσε τη πρόθεση και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, 15ΧΡΟΝΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!