Τελευταία ημέρα αύριο για τα τέλη κυκλοφορίας…Ενδεχόμενη παράταση εξετάζει το Υπουργείο

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ταυτόχρονα με την προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να καταθέσουν τις πινακίδες αυτοκινήτων, για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και αλλαγών στο έντυπο Ε9.

Οι φορολογούμενοι έως αύριο θα πρέπει να τακτοποιήσουν εξάλλου την  καταβολή της 4ης δόσης του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.
Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ περίπου. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο  παράτασης στην πληρωμή των τελών μέχρι τις 5-6 Δεκεμβρίου. Εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας.

Αν κατά τη διάρκεια του 2015 θέλουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες των οχημάτων τους, θα καταβάλλουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, καθώς δεν κατατέθηκε τροπολογία για τέλη με τον μήνα. Σημειώνεται ότι για το 2014, όσοι φορολογούμενοι είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους, μπορούσαν να τις πάρουν πίσω στη διάρκεια του έτους, καταβάλλοντας μόνο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε στους εναπομείναντες μήνες του χρόνου.

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για 100.000 φορολογούμενους, ενώ η Υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων εντύπου Ε9 θα γίνεται μέχρι και σήμερα το βράδυ (30/12/2014).

Η Υποβολή εξάλλου των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών που αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, θα πρέπει να γίνει έως το τέλος του έτους στην εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών μέσω του διαδικτύου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!