Τελευταία ευκαιρία για 18.900 νέους ανέργους να πάρουν «εισιτήρια» απασχόλησης

Εάν είστε άνεργος/η και δεν έχετε κλείσει ακόμη τα 30 μπορείτε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να διεκδικήσετε μια θέση απασχόλησης για θεωρητική και πραγματική άσκηση και μετά από ένα εξάμηνο να πάρετε 2.700 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση του υπουργού Γιάννη Βρούτση, δίνει προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher (επιταγές εισόδου) στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου.

Δικαιούχοι των επιταγών είναι οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε δύο προγράμματα, για συνολικά 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000).

Με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και λαμβάνουν, μετά τη λήξη του προγράμματος, 2.700 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» και 2.400€ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών – απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΑΕΔ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ, ΑΝΕΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!