Τετάρτη
7
Ιούνιος
Back

Ταμειακά Διαθέσιμα: ΝΔ όπως ΣΥΡΙΖΑ -Παράταση ένος μήνα δίνει η νέα κυβέρνηση (ΦΕΚ)

Το πρώτο δείγμα γραφής σχετικά με το “καυτό” ζήτημα της διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσε η νέα Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Υφυπουργού Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, διατηρείται το ίδιο καθεστώς που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε αντίστοιχη Απόφαση του Γ. Χουλιαράκη.

Η απόφαση του κ. Σκυλακάκη αν και εμφανίζεται ως τροποποίηση, επί της ουσίας διατηρεί αλλώβητο το προήγουμενο καθεστώς και δίνει μόνο έναν επιπλέον μήνα αναστολής στην έναρξη ισχύος της Απόφασης.

Δηλαδή, αντί για 1η Σεπτεμβρίου που είχε ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα Κυβέρνηση προσδιόρισε ως χρόνο έναρξης ισχύος την 1η Οκτωβρίου.

Ως αιτιολογία της παράτασης, αναγράφεται ότι «απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για τη λειτουργική και τεχνική προσαρμογή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο θεσμοθετημένο Σύστημα Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου.»

ΦΕΚ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!