ΤΑΙΠΕΔ: «Ώριμα» για να αξιοποιηθούν 26 δημόσια ακίνητα στην Ηλεία

«Το ΤΑΙΠΕΔ προτίθεται να προχωρήσει στην αξιοποίηση ακινήτων που έχουν προεπιλεγεί στο νομό Ηλείας, εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι τεχνικές και νομικές αναλύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε έγγραφο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ για τα ακίνητα του Ν. Ηλείας είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωάννης Κουτσούκος και όπως αναφέρεται σε έγγραφη απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ, «στη βάση δεδομένων των  δημοσίων ακινήτων, που έχει καταρτίσει το Ταμείο, βρίσκονται καταγεγραμμένα 2195 ακίνητα. Από αυτά τα ακίνητα, προέκυψε ότι 26 φαίνονται «ώριμα» για αξιοποίηση, εφόσον ολοκληρωθεί ο αναλυτικός τεχνικός και νομικός έλεγχος χωρίς προβλήματα».

Αναφέρεται, επίσης, ότι «110 ακίνητα επιλέχθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση για αξιοποίηση σε μεταγενέστερο χρόνο». Τέλος, διαπιστώθηκε πλήθος καταπατήσεων σε δημόσια ακίνητα του Ν. Ηλείας, συνολικής έκτασης άνω των 3.500 στρεμμάτων, για τις οποίες ενημερώθηκε η αρμόδια Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!