Τα νέα κριτήρια για το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

Αλλαγές στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια άνεργων προωθεί η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε την αύξηση των εισοδηματικών κριτήριων για τους δικαιούχους, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη. Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, το νέο πρόγραμμα ήταν ο λόγος που ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 35 εκατ. ευρώ.Ειδικότερα:

-Από 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αρχίσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων, βάσει του οποίου όσοι είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες και έχουν εξαντλήσει τη δικαιούμενη τακτική επιδότηση, θα παίρνουν επίδομα μακροχρόνια ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για άλλους 12 μήνες, όταν το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ ετησίως.

-Σε περίπτωση ζευγαριού, το εισοδηματικό πλαφόν είναι 12.000 ευρώ και προσαυξάνεται με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα είχε πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια 3.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, διευρύνονται τα ηλικιακά κριτήρια, καθώς οι δικαιούχοι θα είναι από 20 έως 66 ετών, ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα περιοριζόταν στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΑΕΔ, ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!