συρίγος-για-επεισόδια-στη-σταυρούπολ-4142
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 30.09.2021 | 16:26

Συρίγος για επεισόδια στη Σταυρούπολη: Βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος επιστράτευσε τη θεωρία των «δύο άκρων» βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες.

Τι δήλωσε

«Το πιο βασικό είναι η καταδίκη της βίας από όλους, από όπου και αν προέρχεται. Αυτό είναι το πιο βασικό από όλα…. Από ότι είδα τις τελευταίες μέρες βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος μιλώντας στην ΕΡΤ κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν και τους νεοναζιστές και τους αντιφασίστες, στην «γραμμή» που ήδη έχει χαράξει για την κυβέρνηση το υπουργείο Παιδείας.

Τα τεκταινόμενα σχετικά με την επίθεση ακροδεξιών εναντίον πολιτών έξω από το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης και τα επεισόδια που σημειώνονται σχολίασε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

«Η κοινωνία δεν αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές»

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή την στιγμή στην περιοχή επικρατεί ηρεμία. «Χθες υπήρξε μια ψυχραιμία ως προς την επέμβαση της αστυνομίας. Προσήχθησαν 40 άτομα, σημειώθηκαν 10 με 11 συλλήψεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα», είπε.

«Ουδεμία ανοχή των ανήλικων μαθητών. Όσοι θεωρούν ότι μπορεί να εκκολάψουν το φίδι, δεν θα τα καταφέρουν. Εδώ μιλάμε για ανήλικα παιδιά, για μαθητές που αρχίζουν να διαμορφώνουν φασίζουσα συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση ερευνούμε και συλλέγουμε πληροφορίες. Η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι εγκληματικές που θα στιγματίσουν κάποιους ανήλικους για την επόμενη ζωή τους. Ζητάμε και τη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα», συμπλήρωσε.