Συνεργασία υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδος-Κύπρου

Η πορεία εφαρμογής του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου, ήταν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωνά Νικολάου. Ο τελευταίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Στη σημερινή συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων, στην οποία συμμετείχαν επιπρόσθετα από την Ελληνική πλευρά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δικαστηρίων, τη δικαστική συνεργασία, την ανταλλαγή προγραμμάτων για τη λειτουργία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ελλάδος και Κύπρου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεταξύ τους συνεργασία σε πολλούς τομείς αρμοδιοτήτων των δύο υπουργείων, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά επεκτείνεται και στο πλαίσιο των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!