Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ -Αλλάζει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Στις 12:15 θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τις τακτικές κρίσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξι μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει την ανανέωση ή όχι της θητείας των αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Ερωτηματικό παραμένει το αν θα ανανεωθούν οι θητείες ή θα αποστρατευθούν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. Τη σχετική εισήγηση αναμένεται να κάνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και τις αποφάσεις θα λάβουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συμμετέχουν.

Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης βρίσκεται τρία χρόνια σε αυτή τη θέση, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης βρίσκονται στη θέση τους έναν χρόνο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΚΥΣΕΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!